Доставка

ДОСТАВКА И УСЛОВИЯ ЗА ВРЪЩАНЕ И ЗАМЯНА НА СТОКИ

ГАРАНЦИЯ И РЕКЛАМАЦИИ

ГАРАНТИРАНА АВТЕНТИЧНОСТ НА ПРОДУКТИТЕ

Ние, от "Оптикс Център 19" ЕООД  декларираме, че всички обявени в този Електронен Магазин продукти са автентични и ни се предоставят директно от производителя или официален дистрибутор. За по-голяма сигурност всяка пратка се инспектира индивидуално.
Ако все пак имате съмнения за определен продукт, моля не се колебайте и се свържете с нас.

Можете да предявите рекламация и при следните случаи:
Констатирани липси в окомплектовката на получените продукти спрямо направената поръчка – само в момента на получаване на доставката.
Несъответствие в параметрите или марката на поръчания продукт след оглед на място – само в момента на получаване на доставката.

ОТКАЗ ОТ ПРОДУКТ

Вие, като потребители, имате право да се откажете от поръчаните продукти в срок от 14 работни дни от получаване на продуктите в случай, че те не са използвани, не е нарушавана целостта на опаковката им и са във вида, в който са получени и при условията по чл.55 от ЗЗП. 

Може да използвате този формуляр https://kzp.bg/standarten-formulyar-za-uprazhnyavane-pravo-na-otkaz-pri-online-pokupki 

За доставка на стоки, изработени по поръчка на потребителя или съобразно неговите индивидуални изисквания - очила с диоптри посочени от клиента се прилага т. 3 от чл. 57.

При констатация на дефектен продукт до 24 часа от получаването му и при ненарушен търговски вид на продукта и опаковката, ние се ангажираме той да бъде подменен с нов, или да възстановим заплатената от Вас стойност на продукта, съгласно чл.55 от ЗЗП, считано от датата, на която Вие като потребители сте упражнили правото си на отказ. 
След този срок или при нарушаване на търговския вид или опаковката на продукта, не се поемат гаранции за този продукт от наша страна. При тези условия, транспортните и други разходи по получаване и връщане на продукта са за сметка на потребителя.


При получаване на пратката трябва да проверите съдържанието на пакета за съответствия на стоката със заявката.
При нарушения във външния вид на продукта, възникнали при транспорта, трябва да се обърнете към куриера за протокол за увредена пратка.

ВРЪЩАНЕ НА СТОКА

Адресът на който да изпратите обратно закупените от Вас продукти е: 

Eконт Експрес офис Варна ул.Стара Планина №41-43

до поискване. Разходите по транспорта (куриерски такси) на върнати продукти се поемат от купувача. След като получим пратката ще се свържем с Вас, за да потвърдим получаването й, както и че стоката е в запазен вид, който позволява да я приемем обратно.

Възстановяване на пари при отказ

След като получим обратно върнатите от Вас продукти, ние ще възстановим сумата в срок от:

  • до 30 дни при плащане с кредитна или дебитна карта. Ще получите парите обратно по картовата си сметка.
  • до 15 дни при плащане с наложен платеж. Ще получите парите обратно по куриер с пощенски запис.

"Оптикс Център 19" ЕООД следва международните стандарти за връщане и отказ на поръчка, учредени от Европейския потребителски център и Комисията за защита на потребителите в България. Всеки клиент може да върне получената от него поръчка, според нашата "Политика за връщане и замяна" на стоки.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ

Желателно е когато връщате за замяна или отказ стоки да бъдат опаковани максимално близко до начина по който са Ви били изпратени от нас. Така шансовете да бъдат повредени по време на транспорт намаляват значително.

Поръчки доставени с „Безплатна доставка” не могат да бъдат върнати отново с безплатна доставка. Клиентът е нужно да заплати предварително куриерската услуга по транспортните разходи."Оптикс Център 19" ЕООД си запазва правото да променя настоящата Политика за връщане и замяна по всяко време, без предизвестие, като новите условия ще бъдат публикувани на настоящата страница.

Настоящата Политика за връщане и замяна важат за онлайн магазин  и за неговите клиенти (купувачи). С публикуването на евентуални промени в условията, клиентите автоматично се считат за уведомени за новите условия и ги приемат.

Политиката за връщане и замяна на стоки е част от Общите условия.

Стоките се доставят до посочен от Вас адрес на територията на Република България.

Стоките Ви се доставят на ръка срещу подпис.

 Доставките  се извършват с куриер в работни делнични дни (от понеделник до петък) в интервала 10.00 -17.30 часа. Не се извършват доставки в събота, неделя и през празнични дни и официални празници.

Доставката на всички продукти надвишаващи стойността от 100.00лв е БЕЗПЛАТНА ДО ОФИС НА КУРИЕРСКА ФИРМА ЕКОНТ. 

Доставката на всички продукти се извършва  в рамките на 3 до 5 работни дни от Куриерска фирма Еконт на посочен от Вас адрес или Офис на Еконт. Всяка пратка се изпраща с  Наложен платеж и опция "Тест и Преглед" на пратката. Ако не сте удволетворени от получената стока заплащате единственно транспортните разходи на доставчика.

 

Вие няма да получите обаждане предварително преди да бъде посетен адресът. Желателно е, да дадете адрес, на който може да получите стоката.

При невъзможност за доставка при първо посещение на посочения от Вас адрес,  (в случай, че няма никой на адреса и др. подобни), той Ви оставя известие, в което посочва телефон за връзка, на който Вие следва да се обадите в срок до 2 /два/ работни дни, за да бъде уточнен нов срок за доставката. При невъзможност за доставка и при второ посещение, поръчката се отменя, като в този случай като санкция за неизпълнението от Ваша страна, "Оптикс Център 19" ЕООД задържа всички заплатени от Вас суми. Това се отнася и за случаите, когато Вие неоснователно откажете да приеме дадена доставка.

В случай, че Вие потвърдите писмено желанието си да получите стоките и след като не сте били намерени на посочения от Вас адрес, Вие поемате за своя сметка разходите по новата доставка. Разходите по транспорта се заплащат при получаване на стоката.